Biciclete, accesorii, echipament ciclism

www.CiclismAmatori.ro • View topic - ANTRENAMENTE CICLISTI AMATORI BUCURESTI

ANTRENAMENTE CICLISTI AMATORI BUCURESTI

Aventurile noastre ciclistice -Intalniri ciclistice, ture, actiuni

Moderators: dragosne, davecamp

Re: ANTRENAMENTE CICLISTI AMATORI BUCURESTI

Postby 445 » Tue Mar 09, 2010 6:26 pm

pe mine cel putin,nu m-ai plictisit,ideea e sa iesi si sa topai :mrgreen:
pe cand o tura?
Infrange-ti durerea,fii vesel de se poate,
Caci tot la zi ajunge si cea mai lunga noapte.
(W. Shakespeare)
445
Membru Senior

Postby dragosne » Tue Mar 09, 2010 6:31 pm

oreste wrote:Uite una: m-am visat sa fiu eu mai deosebit (a fost si din economie, si din dorinta de a-mi usura bicla) mi-am preparat bicla single-speed. Vazand ca nu pot sa tin viteza "fugarilor" (Heroina, Dino, Extremu',etc) am marit raportul pana la 44/14. Scopul a fost atins si m-am putut tine si eu in rand. Si acum sticaciunile:
- am paradit urmatoarele piese: lant, pinion, intinzator, monobloc, pedale, si chiar si foaia (cam 400 roni, nu-i de colo);
- am crescut masa musculara, lucru de care nu aveam nevoie de loc ( pedalare in frecventa mica, aproape iziometrica, pana la atingerea vitezei de croaziera fapt care a dus si la dese perioade de febra musculara si recuperare greoaie );
- am inceput, odata si cu venirea frigului, sa resimt anumite jene la genunchiul drept (piciorul de "atac") care revin din cand in cand pana ma incalzesc.
Iata deci cate probleme pot aparea doar dintr-o simpla greseala de abordare. Si in acelasi timp o demonstratie cum sa iesi mai scump cheltuind mai putin.

Oreste! Uite alta.., ca sa te parafrazez...m-am visat cu mult timp liber si mai slab "in greutate" ca sa tin pasul cu voi, amatori sau nu, degeaba am bicla mai usoara caci cu mine deasupra "geme" de performanta. Nu mi-e rusine sa spun ce sunt si ce-mi doresc. De-aia sunt amator si sper sa devin mai amator decat altii sau amator profesionist...
dragosne
dragosne
Administrator

Postby globula_neagra » Wed Mar 10, 2010 12:08 am

un secret la atrenamentele astea ar fi alimentatia

eu unul mancam 2 paini pe zi ,200 de grame de branza ,1 salata de rosii ,5 6 litri de apa
sau paste cu branza ,mazare cu bulion (d`ala facut la tara ca e mai sanatos)
pui cu salata si 1 paine si cativa cartofi fierti
si mai variam uneori cu vreo escapada in ciocolata :)) 100 de grame minim
stiu ca nu e chiar cea ce trebuie ....dar imi furniza energia de care aveam nevoie (mancarurile grele,gatite,prajite, ma lesinau)
Acord atentie
Neuronu` e`n erectie
Nu am nici o directie
Las in urma doar stupefactie
Din lipsa de ocupatie
Cand imi faci cate o "catifelatie"
globula_neagra
Membru Senior

Postby 445 » Wed Mar 10, 2010 6:00 pm

globula_neagra wrote:un secret la atrenamentele astea ar fi alimentatia

eu unul mancam 2 paini pe zi ,200 de grame de branza ,1 salata de rosii ,5 6 litri de apa
sau paste cu branza ,mazare cu bulion (d`ala facut la tara ca e mai sanatos)
pui cu salata si 1 paine si cativa cartofi fierti
si mai variam uneori cu vreo escapada in ciocolata :)) 100 de grame minim
stiu ca nu e chiar cea ce trebuie ....dar imi furniza energia de care aveam nevoie (mancarurile grele,gatite,prajite, ma lesinau)

Valeuu,se pare ca nu esti bun la casa omului :mrgreen:

In alta ordine de idei,ai mare dreptate in ceea ce priveste nutrita atunci cand practici un sport si nu numai,ci si in viata de zi cu zi.Nu conteaza cantitatea ci calitatea.Aici ma refer ca alimentatia trebuie sa contina cam tot complexul de vitamine si meinerale pt a putea face fata la antrenamente zi de zi si chiar si la concursuri sau ture excesiv de lungi.

Si eu ca si Globula sfatuiesc pe toti care vor sa se antreneze sa ia in serios alimentatia,mancaruri usoare care se digera repede,fara grasimi si alte minuni.E bine sa consumam miere,fructe,legume,carne de pui si fara prajeli.La fel recomand sa se consume si vitamine si minerale din farmacii,a nu se confunda cu dopajul.Acelea sunt supimente alimentare,pt ca de multe ori o masa nu poate contine cam tot ce ar avea nevoie un ciclist.

O alta chestiune caruia ar trebui sa-i acordam importanta este felul cum se face hidratarea.Bidonul nu trebuie sa lipseasca de pe bicicleta,si trebuie sa se faca hidratarea cam la fiecare 10 km cu cateva guri de apa.Atentie,nu trebuie sa se ajunga sa se bea apa pe bicicleta atunci cand deja senzatia de sete se instaleaza.Riscul de deshidratare este mare,si culmea cu stomacul plin de apa.Este cumplit sa fii mort de sete si sa ai burta plina de apa.O stiu din proprie experienta,am patit-o pe cand am plecat intr-o tura acum cativa ani.Pe atunci faceam greseli dintrastea si m-am invatat minte.

In timpul turei,stiti ca trebuie energizante,ciocolata.Cum fac si ciclistii pe la inceputul etapei in toate tururile.E bine sa se consume chiar si pe bicicleta,intr-un fel se incarca bateriile pt ca ciclistul sa poata duce etapa la bun sfarsit fara probleme.

Astept sugestii si de la altii in ceea ce priveste alimentatia,e chiar interesant,pot spune ca e o arta si mancatul acesta. ;)
(W. Shakespeare)
445
Membru Senior

Postby oreste » Thu Mar 11, 2010 12:57 am

IMG00081.jpg
IMG00081.jpg (53.71 KiB) Viewed 72 times
oreste
Membru Senior

Postby pactau30 » Thu Mar 11, 2010 7:12 am

cu vremea asta de afara,o sa ne cam dam pe biciclete de camera ;) asta da antrenament bv oreste ;)
I Like The Girls Who Drink With Me
pactau30
Membru Senior

Postby mihai » Thu Mar 11, 2010 7:45 am

oreste wrote:
IMG00081.jpg

vant bun din pupa iti doresc orestino :!: ATENTIE! sa nu te gandesti la alte vanturi :mrgreen:
serios vorbind: bravo tie, ca te antrenezi! esti tare hotarat (se vede) :)
mihai
Membru Senior

Postby 445 » Thu Mar 11, 2010 4:56 pm

Bravo Oreste!Vad ca te tii serios de treaba,succes. 8-)
(W. Shakespeare)
445
Membru Senior

Postby oreste » Fri Mar 12, 2010 2:31 am

Cum s-a vazut si in foto de mai sus ieri am testat si eu un antrenament de spinning. E ca o bicla dar la care nu poti opri pedalarea cand vrei tu, tamburul pe care se invarte cureua e f. greu si are o inertie foarte mare. Sedinta e tinuta de un antrenor si tine vreo 45 de minute fara oprire. Fiind un exercitiu de cardio in majoritatea lui esti cu pulsul f sus, 3-4 batai pe sec. Nu pot sa zic ca am fost f. multumit, am cam iesit cu dureri de genunchi. Miscarea e mai mult anaeroba iar in sala in care se tine aerul nu e tocmai f. bine oxigenat. In concluzie un antrenament greu cu intervale fara pauze ( cate 3-5 sec de reducere a frecventei) deci nerecomandat celor neantrenati ca mine. Necesita incalzire cel putin 15 minute si hidratare abundenta. Am reusit cu greu sa termin sedinta iar in jurul bicicletei era cam 1 litru de transpiratie. La sfarsit am cam sarit peste streching unele pozitii fiind cam grele pt. spatele meu. O chestie importanta este instructorul (pt. cei care considera inutil un antrenor), el trage de tine si nu te lasa sa musti din cascaval, te obliga astfel sa dai 100%, fapt care singur nu reusesti intotdeauna sa-l realizezi. Daca as fi fost pe cursiera cred ca in ritmul ala as fi ajuns la Ploiesti intr-o ora. :) Bine inteles nu se compara sala cu soseaua... M-am bucurat ca nu m-am facut chiar de cacao ( erau cativa baieti care mergeau brici, cred ca ne-ar da rusine pe strada multora dintre noi).
oreste
Membru Senior

ANTRENAMENTE BICICLISTI

Postby hipopotanu » Fri Mar 12, 2010 9:52 am

foarte interesant antrenamentul lui Oreste, dar din pacate pentru mine habar n-am cum arata o sala d'asta pe dinauntru!
eu inca, le prefer p'astea ca antrenamente, pe timp de iarna:
imag607.jpg

e drept ca trebuie sa ai si un dram de nebunie, sa iesi, numai cand e cod galben de ninsoare, dar ... consider ca, orice fel de miscare este bine venita!
hipopotanu
Membru Senior

PreviousNext

Return to Plimbari, ture, actiuni organizate, zile ale bicicletei