P1070153.jpg

Acasa arrow Noutati arrow Noutati din Ciclism arrow Piste pentru ciclistii amatori
Piste pentru ciclistii amatori PDF Imprimare E-mail

Piste întinse îi aşteaptă în ţările europene pe cei care îşi petreac timpul liber călătorind ecologic.

Timişorenii ciclişti pot porni înspre Ungaria. Există legături foarte bune pentru cei care circulă pe două roţi, dincolo de graniţă, şi se poate ajunge pe piste chiar până la Szeget. „Ungurii au infrastructura foarte bună şi toate satele sunt legate între ele de piste pentru biciclete”, a continuat Graţian Bolog.

Cicliştii amatori pot deveni turişti pe traseele din afara oraşului către ţările învecinate.Cicliştii amatori isi pot petrece concediile pe două roţi şi au toate condiţiile pentru o călătorie placuta în Europa. Pistele pentru ciclism se întind pe lângă şosele şi europenii înţeleg rostul celor care merg pe două roţi. „După ce ai trecut graniţa, poţi să bifezi toate căsuţele la capitolele respect, ajutor, siguranţă şi suport pentru biciclişti”, a spus Graţian Bolog, preşedintele clubului sportiv „Gratzu”.  

Trasee europene

O călătorie până la Belgrad este acum la îndemâna oricui. Distanţa între capitala Banatului şi capitala Serbiei poate fi parcursă pe bicicletă în mai puţin de zece ore.

„Se circulă intens pe bicicletă, mai ales în zonele de sate, dar, bicicliştii trebuie să meargă pe şosele pentru că sârbii nu au, încă, foarte multe piste”, a spus Graţian.

Curajoşii care se încumetă la un tur mai scurt al Europei, pe două roţi, pot pedala prin Ungaria – Slovacia - Polonia – Germania - Austria. Chiar dacă Slovacia şi Polonia sunt încă la început de drum în ceea ce priveşte amenajarea de piste pentru biciclişti „se poate circula lejer pe şosele pentru că şoferii sunt obişnuiţi cu ciclişti”, a precizat Graţian.

Raiul bicicliştilor

Austria şi Germania sunt ţări foarte primitoare cu cicliştii amatori. Aici pistele sunt un lucru absolut normal. Bicicliştii pot circula în voie, aproape în orice colţ al acestor ţări pentru că pistele însoţesc şoselele. Graz, Caprun, Salzburg, Shladming sunt zone turistice extrem de populare printre ciclişti. Dacă la noi se circulă pe dealuri cu ATV-urile, acolo există dealuri cu trasee doar pentru biciclete.

 
< Precedent   Urmator >
© 2018 Ciclism Amatori
Powered by Pret Corect Team