P1070135.jpg

Acasa
Un mare campion - Louison Bobet PDF Imprimare E-mail
Louison Bobet s-a nascut in provincia franceza Brittania, pe 12 martie 1925. A fost un mare campion si un ciclist complet. A fost primul ciclist care a cucerit consecutiv trei Tururi ciclistice ale Frantei, in 1953, 1954 si 1955. In 1950 a ocupat locul trei si a castigat proba de munte. In Turul de ciclism al Italiei a fost al doilea in  1957, la 19 secunde dupa Gastone Nencini si a castigat proba de munte in 1951. A castigat Campionatul Mondial de Sosea in 1954, a fost al doilea in 1957 si 1958, si al cincilea in 1950. A castigat clasica Paris-Roubaix in 1956, a fost al doilea in 1951, si al treilea in 1955. A castigat, de asemenea, clasica Milano-San Remo in 1951, Turul Flandrei in 1955, Turul Lombardiei in 1951. In total, a castigat 4 din 5 astfel de curse cicliste clasice, castigand in plus numeroase alte curse importante.
Palmaresul sau, desi nu atat de lung ca al altora, face parte totusi din cele apartinand celor mai mari ciclisti care au castigat Marile Tururi, Campionatul Mondial de Sosea si cursele ciclistice clasice majore.
Bobet a fost binecuvantat cu o abilitate naturala si o tehnica lina de pedalare, dar determinarea sa a fost cea care a facut din el un campion.
Bobet a deprins arma sprintului si il utiliza la sfarsitul fiecarea curse, indiferent ca se afla pe locul intii sau pe locul patruzeci; ca rezultat, a devenit capabil sa invinga cei mai buni sprinteri ai vremii sale.
De asemenea, s-a antrenat in munti si a devenit unul din specialistii in escalade de mare anvergura.Cariera sa s-a desfasurat intre cele a altor doi mari ciclisti: Fausto Coppi si Jacques Anquetil.Coppi spunea ca Bobet stie sa sufere ca nimeni altcineva si ca puterea sa de recuperare este de neegalat. "Bicicleta inseamna totul pentru el. I-a intrat in sange si dedicarea lui pentru acest fel de viata este un exemplu pentru orice aspirant la titlul de campion".
Anquetil a afirmat: "in ochii lui Bobet nu exista curse mici sau victorii neimportante. Fiecare cursa conteaza, iar el vrea sa dea totul pentru public. Bobet stie doar un singur fel de a concura, acela in care sa castige, indiferent de sacrificiile necesare".
Aceste citate reflecta respectul si admiratia partenerilor de competitie si a publicului. Cariera lui Bobet s-a incheiat definitiv pe 15 decembrie 1961, cand masina sa a derapat de pe sosea si a intrat intr-un bloc de piatra. Bobet si-a rupt femurul, iar recuperarea a fost lunga si dificila.
A revenit in competitii, dar s-a retras anul urmator, pe 10 august 1962, la varsta de 37 de ani.A murit pe 13 martie 1983, la o zi dupa a 58-a aniversare.
 
< Precedent   Urmator >

Chestionar

Care sunt cele mai potrivite ore de iesit in tura in cursul saptamanii?
 

Who's Online
© 2019 Ciclism Amatori
Powered by Pret Corect Team