P1070186.jpg

Acasa
Laurent Fignon PDF Imprimare E-mail
Laurent Fignon s-a nascut la 12 august 1960. Ciclistul francez a castigat Turul Frantei de doua ori si Turul Italiei o data. A ocupat locul doi in fiecare din aceste doua Tururi cate o data si un loc trei in Turul Spaniei si in cursa Paris-Roubaix. A castigat clasica Milano-San Remo de Ciclism bicicleta echipamentdoua ori si clasica Fleche Wallonne Classic o data. Anul 1989 a inceput cu un "bang" pentru Fignon, atunci cand a castigat cursa clasica Milano-San Remo si Turul Italiei. Mamorabil a ramas faptul ca anul  acela a pierdut Turul Frantei la doar 8 secunde in urma lui Greg Lemond, in ultima sa participare la un eveniment major.
Laurent Fignon s-a afirmat pentru prima data la editia din 1983 a Turului  de Ciclism al Frantei. In varsta de doar 22 de ani, misiunea sa era aceea de a-l sprijini pe Bernard Hinault. Apoi Hinault s-a accidentat la genunchi in victoria sa din Turul Spaniei si nu a mai participat la Turul Frantei.
Fignon si-a asumat statutul de conducator al echipei din moment ce forta sa fusese evidenta si a castigat editia din 1983 a Turului Frantei inaintea lui Angel Arroyo (Spania) si Peter Winnen (Belgia). Anul urmator, 1984, si-a aparat titlul cu succes in fata lui Bernard Hinault si a lui Greg Lemond. Hinault a trecut la o echipa rivala dupa victoria lui Fignon din 1983.
In 1984, Fignon a ocupat locul secund la Turul Italiei, dupa Francesco Moser (Italia), editie la care a castigat tricoul montan.
Fignon a avut cateva accidentari minore vreme de un an-doi, totusi a castigat clasica Fleche Wallonne. Rezultatele importante au revenit in 1987, cand a obtinut locul trei in Turul Spaniei, dupa Luis Herrera (Columbia) si Raimund Dietzen (Germania).
In 1988 a castigat clasica Milano-San Remo, apoi s-a plasat al treilea in clasica Paris-Roubaix dupa Dirk Demol (Belgia) si Thomas Wegmuller (Elvetia). In 1989 Fignon a castigat din nou clasica Milano-San Remo, apoi a castigat Turul Italiei inaintea lui Flavio Giupponi (Italia) si Andy Hampsten (SUA).
Fignon parea sortit succesului pentru o victorie la editia din 1989 a Turului Frantei, dar aceasta i-a fost refuzata de Greg Lemond care a recuperat un handicap de 50 de secunde intr-o scurta proba de contratimp, de doar 25 km. Ceea ce parea a fi apogeul unui an plin de realizari a devenit o mare dezamagire. Etapa finala din acea editie a Turului Frantei a devenit un punct de cotitura in cariera lui Fignon. A continuat sa concureze, dar nu a mai obtinut nici un rezultat important. S-a retras din activitate in 1993.
 
< Precedent   Urmator >

Chestionar

Care sunt cele mai potrivite ore de iesit in tura in cursul saptamanii?
 

Who's Online
© 2019 Ciclism Amatori
Powered by Pret Corect Team