P1070170.jpg
Acasa arrow Regulament Forum
Charly Gaul PDF Imprimare E-mail
Charly Gaul (8 decembrie 1932 - 6 decembrie 2005) a fost un ciclist catarator nemaipomenit si un competitor redutabil al probelor de ciclism Charly Gaulcontratimp.
Cunoscut drept "Ingerul muntilor", ciclistul din Luxemburg a fost primul ne-italian care a castigat Turul Ciclist al Italiei de doua ori.
A castigat Giro d'Italia in 1956 inaintea italienilor Fiorenzo Magni si Agostino Coletto si in 1959 inaintea lui Jacques Anquetil (Franta) si Diego Ronchini (Italia).
A ocupat locul trei la aceasta competitie ciclistica de doua ori, in 1958 dupa Ercole Baldini (Italia) si Jean Brankart (Belgia) si in 1960 dupa Jacques Anquetil (Franta) si Gastone Nencini (Italia).
A castigat tricoul cu buline la Turul Italiei in 1959 si a impartit acest premiu in 1956 cu Federico Bahamontes (Spania) si M. Del Rio (Italia).
Gaul a castigat Turul Frantei in 1958 inaintea lui Vito Favero (Italia) si Raphael Geminiani (Franta) si a fost al treilea in aceasta competitie in doua randuri, in 1955 dupa Louison Bobet (Franta) si Jean Brankart (Belgia) si in 1961 dupa Jacques Anquetil (Franta) si Guido Carlesi (Italia). In plus a castigat tricoul de munte in 1955 si 1956.
Gaul a fost al treilea la Campionatul Mondial de Ciclism de Sosea din 1954 dupa Louison Bobet (Franta) si Fritz Schaer (Elvetia).
Gaul n-a facut nici un secret din succesul metodei sale de catarare: folosea cea mai scazuta viteza la o pedalare cat mai rapida. Calcaiul lui Achile in cazul sau a fost caldura.
Putea invinge pe oricine la escalada cata vreme era frig si umezeala, dar pe arsita avea dificultati in a-i talona pana si pe cei mai putin talentati ciclisti.
In Turul Frantei din 1958, Gaul a castigat toate probele de contratimp inclusiv pe prima, castigata impotriva lui Jacques Anquetil cu 7 secunde.
Pe Mont Ventoux, Gaul a depasit inclusiv caldura pentru a intregistra alta victorie de etapa cu 31 de secunde, dar cea mai mare realizare a sa in acel an a fost castigarea ultimei etape de catarare cu peste opt minute inaintea primului concurent. In acel an a castigat Turul.
Nu a mai avut succese notabile dupa 1962 si s-a retras din activitate la scurt timp dupa acel an.
 
< Precedent   Urmator >
© 2019 Ciclism Amatori
Powered by Pret Corect Team